VPN’s worden gebruikt door bedrijven die hun gegevens extra goed willen beveiligen. Dat wil jij natuurlijk ook. Maar er zijn nog meer redenen om over een VPN te surfen.
Het is handig om bijvoorbeeld TV programma’s uit Amerika of Engeland streaming te kunnen kijken. Of als je in het buitenland bent naar de NPO. En nu het verboden is om te downloaden zou je kunnen overwegen om je bittorrent verkeer over een VPN te leiden.

Maar er is meer:
Een VPN gebruik je als je iets te verbergen hebt. Dus ook als je een beetje behoefte hebt aan privacy. Als je het bijvoorbeeld niet nodig vindt dat je provider meekijkt met wat je allemaal doet op internet. Of als je niet wilt dat Google precies bijhoudt waar je allemaal bent. En als je vindt dat al je surfgedrag niet in een groot archief vastgelegd hoeven te worden zodat daar later ik weet niet wat mee gedaan kan worden. En je niet wilt dat andere zoekmachines en websites al je whereabouts in kaart brengen.

Vroeger kon je kiezen bij Google in welk land je wil zoeken. Dat kan niet meer, Google weet veel beter dan jij waar je je informatie vandaan moet halen. Een VPN kan helpen als je heel eigenwijs wel wilt weten wat Duitsers zelf op internet zetten over hun politiek, bijvoorbeeld. Of uit wilt zoeken wat een Mobius Action Cam in Amerika kost. Dan doe je namelijk of je daar bent als je zoekt. Een VPN gebruik je dus ook als je een beetje eigenwijs bent.

[ verschillende vpn aanbieders, browser plugins ]
o.a. https://hola.org/
[ installeer de vpn in je wijvrij-router : direct vpn voor al je devices, en advertentie-blokkering i.s.m. je vpn ]
https://hola.org/full_vpn